Анализ синтетических красителей в кетчупах и томатной пасте
- № 3 2018
Страницы:
25
–
30
Язык: русский
Аннотация
Изучено влияние матриксов плодовоовощных консервных продуктов на выделение и последующее хроматографическое разделение синтетических красителей азо-, трифенилметанового и индигоидного ряда, разрешенных в настоящее время к применению в пищевой промышленности. Исследования проводились с помощью жидкостного хроматографа Shimadzu LC-20 Prominence. Проведенные исследования призваны способствовать развитию нормативно-технического контроля синтетических красителей в продуктах питания.
Озиқ-овқат маҳсулотлари ишлаб чиқариш жараѐнларида қўллашга рухсат этилган азо-, трифенилметанол ва индигоид қаторига кирадиган нотабиий рангловчиларнинг консерваланган мевасабзавот маҳсулотларида матриксларнинг таъсири, уларнинг ажралиб чиқиш ҳодисалари ҳамда кейинги хромотографик ажралиш жараѐнлари ўрганилган. Тадқиқотлар Shimadzu LC-20 Prominence хромотография ѐрдамида ўтказилган. Ўтказилган тадқиқотлар озиқ-овқат маҳсулотларини меъѐрий-техник назоратини олиб боришни таъминлаш ва уни яхшилаш имкониятларини оширишга йўналтирилган.
Influence of matriks of fruit and vegetable canning products on separation and the subsequent chromatographic fractionation of synthetic dyes azo-, a trifenilmetan and indigoid row, allowed now for use in the food industry is studied. Researches were conducted by means of the liquid Shimadzu LC-20 Prominence chromatograph. The conducted researches are intended to contribute to the development of normative and technical monitoring of synthetic dyes in food.
Озиқ-овқат маҳсулотлари ишлаб чиқариш жараѐнларида қўллашга рухсат этилган азо-, трифенилметанол ва индигоид қаторига кирадиган нотабиий рангловчиларнинг консерваланган мевасабзавот маҳсулотларида матриксларнинг таъсири, уларнинг ажралиб чиқиш ҳодисалари ҳамда кейинги хромотографик ажралиш жараѐнлари ўрганилган. Тадқиқотлар Shimadzu LC-20 Prominence хромотография ѐрдамида ўтказилган. Ўтказилган тадқиқотлар озиқ-овқат маҳсулотларини меъѐрий-техник назоратини олиб боришни таъминлаш ва уни яхшилаш имкониятларини оширишга йўналтирилган.
Influence of matriks of fruit and vegetable canning products on separation and the subsequent chromatographic fractionation of synthetic dyes azo-, a trifenilmetan and indigoid row, allowed now for use in the food industry is studied. Researches were conducted by means of the liquid Shimadzu LC-20 Prominence chromatograph. The conducted researches are intended to contribute to the development of normative and technical monitoring of synthetic dyes in food.